OTE Toranj je kula visoka 76 metara koja se nalazi u Solunskom međunarodnom izložbenom centru.

Ukratko

Toranj je otvoren 1966. godine, a renoviran je 2005. godine. Toranj je projektovao grčki arhitekta Aleksandros Anastasijadis a prvi crno-beli prenos na grčkoj televizijskoj mreži održan je sa tornja 1966. godine.

Današnja kula, osim što ima status modernog spomenika grada , otvara se za događaje i izložbe tokom Međunarodnog sajma u Solunu, dok Skyline Cafe-Bar, okretni restoran radi tokom cele godine na poslednjem spratu.

Danas je OTE toranj potpuno transformisan u moderan telekomunikacioni toranj. Jedinstveni dizajn i karakteristike su s pravom zaslužile OTE Tornju svoj značajni status među mnogim arhitektonskim čudima koja ističu Solun.

ote tower
Foto: Civitatis

SKYLINE Bar se nalazi na poslednjem spratu forme OTE Tornja gde možete uživati u glavnim delovima grada Soluna tokom postepenog okretanja tornja koje traje 60 minuta.

U jedinstveno dizajniranom okruženju sa posebno elegantnom dekoracijom i neverovatnim panoramskim pogledom na glavne atrakcije Soluna, možete uživati u odličnoj kafi, piću i hrani. Skyline Cafe-Bar je idealno mesto za izlazak u večernjim satima kada je predivan pogled na osvetljen grad.

Lokacija