Grad Solun je izgrađen uz more (zaliv Termaikos) i njegov gradski život je uvek povezan sa morem.

Njegov položaj čini obilaske brodom najboljim načinom za otkrivanje grada. Pogled sa mora je fantastičan, a pejzaž zapanjujući. Najpopularnija turistička stvar u Solunu je izlet brodom oko zaliva Termaikos.

Turistički čamci pristaju ispred Bele kule u Solunu. Unutar zaliva Termaikos putuju tri različita čamca i svaki od njih svojim putnicima nudi izlete brodom na različite teme (bilo što se tiče dekoracije, ali i muzike).Čamci su posebno dekorisani a posada koja vas dočekuje je kostimirana, izlet ovakvim čamcem oko zaliva Termaikos je odlično iskustvo. Naročito po vedrom i sunčanom danu možete uživati u plovidbi i pogledu na grad, luku i planinu Olimp uz šoljicu kafe ili pića.

Najbolje vreme za ukrcavanje je zalazak sunca. Svi čamci se nalaze ispred Bele kule, sve vožnje traju oko pola sata a na brodu možete ostati i duže, pre ili posle plovidbe. Tokom hladnih i vetrovitih dana i zimi čamci nisu dostupni. Čamci rade kao tako što je krstarenje besplatno – uz naručeno piće, tako da se ne naplaćuje ulaz.

 

krstarenje

Jedna tura brodom traje oko 30 minuta, dok su vožnje čamcem unutar Termaikosa vrlo česte. Na brodu ne postoji vodič ali pogled na grad je veličanstven i pruža putniku osećaj opuštenosti. Turista može ostati na brodu više od jedne rute i može nastaviti da uživa u drugoj kafi ili piću itd.

Svi posetioci ne bi trebalo da propuste obilaske Soluna brodom.